Naturskønne oplevelser

På Hjarbæk Fjord Camping kan du være aktiv og opleve alt fra cykling, gåture, løb, golf, kajak, kano og sejlads.

Cykelferie

Nyt i 2018 MTB guidede ture på din egen Mountainbike

Glæd dig!

Viborg er i gang med noget stort. Viborg Trail Arena skaber Danmarks længste sporforløb, som er “100 kilometer MTB-spor omkring Viborg.” læs mere her: https://www.visitviborg.dk/viborg/mountainbike-ruter-paa-viborg-egnen

Drengerøvstur eller Tøsemulletur: Kom og vær med til MTB ture med afgang her fra Campingpladsen. Der arrangereres MTB ture den 5. maj, 2. juni, 11. august og 8. september.

Deltagelse er gratis, når du bor her på pladsen i egen campingvogn eller hytte, se mere på http://hjarbaek.onlinebooking.dk/booking/ eller ring til Lone på 22131500 for nærmere aftale.

Se mere under feriepakker kan bookes fra lørdag den 24. januar  http://www.hjarbaek.dk/feriepakker/

   

Er du til cykelferie, så er Hjarbæk Fjord Camping et godt udgangspunkt. her kan du få naturskønne oplevelser, vi tilbyder hyggelige pladser med læ eller udsigt over Hjarbæk Fjord. Hvis du kommer med telt har vi pladser med borde/bænkesæt. Børnefamilier kan få en plads direkte på legepladsen eller ved den store legeplads med udsigt over Hjarbæk Fjord.

Cykelvenligt overnatningssted

Hjarbæk Fjord Camping er certificeret Bed&Bike partner.

Det betyder, at vi er et cykelvenligt overnatningssted, som sikrer cykelturister de bedste mulige rammer.

Bed-Bike-cykelvenlig-overnatning

Som Bed&Bike partner garanterer vi at:

  • du kan få råd og vejledning til cykelture i nærområdet på kortere og længere strækninger.
  • du kan bestille en madpakke
  • du kan vaske og tørre dit tøj
  • du kan få låst din cykel inde for natten

Kontakt os gerne for nærmere aftaler om jeres ønsker til en spændende cykelferie i løbet af 2018. Vi ved med sikkerhed en masse, som I lige har brug for at vide mere om.

Stjernerute Hjarbæk

Oplev den smukke natur, der er i området omkring Hjarbæk Fjord, der er en del af Limfjorden.
Her er seks cykelruter på mellem 29 og 62 km.
Alle turene begynder og slutter ved Hjarbæk Fjord Camping. Selvom udgangspunktet hver dag er det samme, byder “Stjernerute Hjarbæk” på mange spændende og varierede oplevelser – fra betagende udsigtspunkter over Hjarbæk Fjord, ture gennem langstrakte heder til velfortjente hvil ved dybe blå søer.
Turen til Danmarks Cykelmuseum (59 km) Turen Hjarbæk Fjord rundt (47 km) Turen til Viborg (29 km) Turen til Verdenskortet og Hvolris Jernalderlandsby (62 km) Turen til Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber (50 km) Turen til Dollerup Bakker (45 km)

Se vores cykelferie under feriepakker

Hærvejen på cykel

Er du til længere cykelture kunne du prøve Hærvejen på cykel

Læs mere på cyclistic.dk
Læs mere på haervej.dk

Hjarbæk Fjord rundt

På denne tur kommer du rundt om den smukke Hjarbæk Fjord, som er et betydningsfuldt rastested for en stor mængde vandfugle. Her findes blandt andet oddere, fiskehejrer, isfugle, flagermus og sæler. Det er ikke uden grund, at Hjarbæk Fjord i 1967 blev udpeget som vildtreservat. Cykelruten er en utrolig smuk rute, der også byder på mange gode udsigtspunkter 37,3 km.

Himmerlandsstien
Udover Silkeborg er Viborg den danske kommune med flest banestier af høj kvalitet. Over 200 km. bilfri banestier udgår fra Viborg. “Alhedestien” til Herning byder på oplevelser for enhver smag som det fremgår af billedserien. Mod Hammershøj er det især den smukke og fredfyldte natur i Nørreådalen, der betager, mens man på den 80 km. lange “Himmerlandssti” kan nå helt op til Limfjorden, enten til Løgstør, eller via Hvalpsundruten til Nibe ad en meget naturskøn rute langs Halkær bredning, hvorfra man kan nå videre helt til Aalborg.

Himmerlandsruten er anlagt på den nedlagte banestrækning mellem Viborg og Løgstør.

Der er adgang for både cyklister, vandrere og ryttere. Stien er belagt med stenmel og som forsøgsordning, er der givet adgang til at ridning kan foregå ved siden af stien.

Stien går gennem varierede og naturskønne landskaber, der veksler mellem bakkede morænelandskaber, heder, fjordnære engområder og store smeltevandsdale. En sådan natursti på en nedlagt jernbanestrækning er trafiksikker og har lave stigninger – et godt alternativ til cykelferien på landevejene.

Tryk her for at se Himmerlandsstien

Hjertestien

Hjertestien i Hjarbæk er 3.5 km. Turen starter på campingpladsen ved siden af receptionen, den er opdelt i to cirkler og ca. midtvejs er du tilbage på campingpladsen, inden turen går mod Hjarbæk fjord og Hjarbæk by.

Hvis du ønsker at udskrive et kort klik her

Limfjordsfortællinger

Foregår mange steder omkring Limfjorden.

Hærvejen

Hærvejen er en historisk og meget kendt dansk vandrerute, der meget af vejen følger Jyllands højderyg. Hærvejen har god afmærkning og langs ruten ligger en perlerække af refugier (billige overnatningssteder) inspireret af overnatningsstederne på pilgrimsruten fra Viborg til Santiago. Hærvejen går nu fra Hirtshals og Frederikshavn til Viborg.
Ruten går forbi campingpladsen og vi tilbyder overnatning med adgang til køkkenfaciliteter, bad m.m ring på 22131500
Se mere her

Løberuter

Der er rigtig mange campister, der nyder at løbe i området rundt om Hjarbæk 5 km og 10 km ruter udleveres i receptionen.

Golf og Camping/hytte ferie vi har tilbuddet til dig

Kontakt os for mere info om, hvordan jeres næste golf weekend, firma golf turnering, eller Company day kan afvikles i samarbejde med Hjarbæk Fjord Camping. Se tilbud under nyheder

Vi har greenfee aftale med Hjarbæk Fjord Golfklub

Golfbanerne på Hjarbæk Fjord Golf Klub bliver altid omtalt meget rosende, såvel af klubbens egne medlemmer, men absolut også af øvrige spillere fra såvel ind- som udland. Primært p.g.a. banernes sværhedsgrad, deres fysiske tilstand, samt ikke mindst den smukke udsigt.

Læs mere om Hjarbæk Fjord Golf klub her

Baneoversigt her

Hjarbæk Fjord

Hjarbæk Fjord er den sydligste del af Limfjorden, og den ligger ca. 10 km nord for Viborg og 20 km øst for Skive.

Den lavvandede Hjarbæk Fjord har tilløb fra fire åsystemer, i syd fra Fiskbæk Å, mod nordvest Jordbro Å, og på østsiden Skals Å og Simested Å. Er du lystfisker er her mange muligheder netop ved de 4 åer. Vi sælger fiskekort i receptionen. Se mere her

Her kan du se de smukke Sjægter hver tirsdag og opleve VM i sjægtesejlads hver år i august læs mere på www.sjaegt.dk

Kanotur

Nyd Hjarbæk fjord på vandet. Lån en kano og sejl af sted, måske møder du en af de flotte sjægter på Hjarbæk Fjord
Det er både hyggeligt og spændende. Henvend dig i receptionen og hør nærmere.

Havkajak

Vi har egen strand, hvor du med sikkerhed kan få en særlig oplevelse. Tak din kajak med og måske møder du en nysgerrig sæl, se landskabet, der glider forbi, solen der går ned (eller måske sågar står op!) i det blikstille vand. Følg blæsten, bølgerne og vandets rytme i din egen personlige oplevelse på Hjarbæk fjord.

Gå ind på www.hjarbaekhavkajak.dk

Vintercamping

Vintercamping har sine helt egen charme, når naturen er er hvid og ganske smuk

Camping i naturskønne midtjylland tæt på det hele